De 10 Beste Dingen om te Zien in Saigon, Vietnam

Saigon, ook bekend als Ho Chi Minhstad, is een bruisende metropool die doordrenkt is met geschiedenis, cultuur en een levendige sfeer. Deze stad, gelegen in het zuiden van Vietnam, biedt een schat aan ervaringen voor reizigers van over de hele wereld. Van historische bezienswaardigheden tot bruisende markten en moderne attracties, Saigon heeft voor elk wat wils. Hier zijn de 10 beste dingen om te zien en te doen tijdens je verblijf in deze fascinerende stad:

1. Oorlogsmuseum

War Remnants Museum Ho Chi Minh Zuid-VietnamHet Oorlogsmuseum, officieel bekend als het War Remnants Museum, biedt een aangrijpende blik op de Vietnamoorlog en de effecten ervan op het land en zijn bevolking. Het museum herbergt een indrukwekkende verzameling foto’s, artefacten en voertuigen uit de oorlog, waardoor bezoekers een diepgaand inzicht krijgen in de gruwelen van het conflict en de moed van het Vietnamese volk.

2. Herenigingspaleis

Reunification Palace Ho Chi Minh City Zuid-VietnamHet Herenigingspaleis, voorheen bekend als het Onafhankelijkheidspaleis, is een iconisch symbool van de hereniging van Noord- en Zuid-Vietnam na de Vietnamoorlog. Bezoekers kunnen het prachtige architectonische ontwerp bewonderen en een kijkje nemen in de historische kamers waar belangrijke politieke gebeurtenissen plaatsvonden.

3. Koloniaal postkantoor van Saigon

Koloniale postkantoor Ho Chi Minh CityHet koloniale postkantoor van Saigon, ontworpen door de beroemde architect Gustave Eiffel, is een meesterwerk van neoklassieke architectuur. Bezoekers worden betoverd door de prachtige gewelven, gedetailleerde ornamenten en de historische betekenis van dit iconische gebouw. Vergeet niet een ansichtkaart te versturen vanuit dit historische postkantoor.

>> Ho Chi Minh City Tips & bezienswaardigheden

4. Nguyen Hue-wandelstraat

Nguyen Hue Walking Street Ho Chi Minh CityNguyen Hue Walking Street is een levendige promenade in het hart van Saigon, omzoomd door hoge gebouwen, winkels en restaurants. Hier kunnen bezoekers genieten van straatoptredens, straatvoedsel proeven en ontspannen in een bruisende stedelijke omgeving. Het is de perfecte plek om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van het bruisende stadsleven van Saigon.

5. Ben Thanh Markt

Ben Thanh Markt Ho Chi Minh City Zuid-VietnamBen Thanh Markt is een van de oudste en meest levendige markten in Saigon, waar bezoekers een overvloed aan goederen kunnen vinden, variërend van vers fruit en groenten tot kleding, souvenirs en handwerk. Het is een geweldige plek om te onderhandelen, lokale specialiteiten te proeven en te genieten van de kleurrijke ambiance van een traditionele Vietnamese markt.

6. Cho Lon – Het Chinatown

Cho Lon China Town Ho Chi Minh CityCho Lon, ook bekend als Chinatown, is een levendige wijk in Saigon vol met kronkelende steegjes, tempels en markten. Bezoekers kunnen hier de bruisende sfeer ervaren, traditionele Chinese gerechten proeven en ronddwalen tussen de oude gebouwen die getuigen van de rijke geschiedenis van de Chinese gemeenschap in Saigon.

7. De Notre-Dame

Notre Dam Ho Chi Minh City Zuid-VietnamDe Notre-Dame van Saigon is een prachtige kathedraal die dateert uit de koloniale periode van Vietnam. Met zijn indrukwekkende gevel, gotische architectuur en imposante torens is de kathedraal een van de meest opvallende bezienswaardigheden van de stad. Bezoekers kunnen het interieur bewonderen en genieten van de serene sfeer van deze historische kerk.

>> Ho Chi Minh City rondreizen

8. Dakbars

Rooftop bars Ho Chi Minh CitySaigon staat bekend om zijn bruisende nachtleven en een van de beste manieren om daarvan te genieten is door een bezoek te brengen aan een van de vele dakbars in de stad. Vanaf deze trendy locaties kunnen bezoekers genieten van spectaculaire uitzichten over de stad, terwijl ze nippen aan exotische cocktails en genieten van de levendige sfeer van het nachtleven van Saigon.

9. Bezoek de Jade Emperor Pagode

Jade Emperor Pagoda Ho Chi Minh CityDe Jade Emperor Pagode, ook bekend als de Phuoc Hai-tu Pagode, is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese boeddhistische architectuur. Deze heilige tempel is gewijd aan de Jadekeizer, de hoogste godheid van het taoïsme en het confucianisme, en trekt jaarlijks duizenden pelgrims en toeristen die komen om te bidden en de serene schoonheid van de tempel te bewonderen.

10. Bui Vien-straat

Bui Vien Street Ho Chi Minh CityBui Vien Street staat bekend als het epicentrum van het backpackersleven in Saigon. Deze levendige straat barst van de bars, restaurants, hostels en nachtclubs, waardoor het de perfecte bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar een bruisende uitgaansgelegenheid. Of je nu wilt feesten tot in de vroege uurtjes of gewoon wilt genieten van een hapje en een drankje, Bui Vien Street heeft voor elk wat wils.

Conclusie

Saigon is een stad vol contrasten, waar eeuwenoude tradities samenkomen met moderne innovatie. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, eten, winkelen of gewoon wilt genieten van de bruisende sfeer van een grote stad, Saigon heeft voor elk wat wils. Met zijn diverse bezienswaardigheden en levendige sfeer is deze fascinerende stad een must-see bestemming voor reizigers die Vietnam bezoeken.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •